Vilken elbil passar dig bäst?

Har du funderat på att köpa en elbil men vet inte riktigt vilken som skulle passa just dig? Att köpa elbil första gången är lite speciellt, det finns flera saker man behöver sätta sig in i och utrustning kan ofta se annorlunda ut än fossilbilar. 

Därför har vi gjort det lite enklare. Svara på 10 fråga här nedan så får du reda på vilken elbil som är mest lämpad för dig. 

Integritet: Inga svar eller resultat sparas eller skickas till tredje part. Delar du den här sidan så delar du sidan, inte ditt svar.

0%

Vilken typ av bil är du ute efter?

Dom flesta elbilar är idag SUVar men det finns några som inte är det. Kombis är det väldigt dåligt med tyvärr.

Vad är den minsta acceptabla räckvidden för dig?

Vi utgår från räddvidd enligt WLTP.

Har du möjlighet att ladda hemma?

Om du inte har möjlighet att ladda hemma så kommer vi rekommendera bilar som har möjlighet att ladda snabbt vid en snabbladdare för att tankningen ska gå så snabbt som möjligt.

Är fyrhjulsdrift viktigt för dig?

Om du anser att fyrhjulsdrift är viktigt kommer vi prioritera dom elbilar som erbjuder fyrhjulsdrift.

Är en dragkrok viktigt för dig?

Om du anser att en dragkrok är viktigt kommer vi prioritera dom elbilar som erbjuder dragkrok.

Är en frunk viktigt för dig?

Om du anser att en frunk är viktigt kommer vi prioritera dom elbilar som erbjuder frunk.

Är en elektrisk baklucka viktigt för dig?

Om du anser att elektrisk baklucka är viktigt kommer vi prioritera dom elbilar som erbjuder elektrisk backlucka.

Är ett stort bagageutrymme viktigt för dig?

Alla bilar är utformande olika men vi räknar med att ett stort bagageutrymme är på minst 400 liter.

Vilken av dessa har varit/är ditt största orosmoment när du funderat på elbil?

Dom bilar som tacklar ditt orosmoment prioriteras högre.

Vilket påstående stämmer bäst in på dig?

Elbilsquizen
Nissan Leaf

Nissan Leaf är en småbil och toppen som första elbil. Den har funnits länge och är ett tryggt och säkert val. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Nissan Leaf här.
Peugeot e-208

Peugeot e-208 är en av dom snyggaste småbilarna just nu och vill man göra det ännu bättre beställer man GT-versionen. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Peugeot e-208 här.
Renault Zoe

Renault Zoe är en liten bil som funnits i flera år. Det är en liten bil som kommer nästan 40 mil, 395 km som mest enligt WLTP. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida på Renault Zoe här.
Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3 är den första elbilen från Volkswagen som är byggd från grunden som elbil. Den är större på insidan än vad man tror och rolig att köra. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Volkswagen ID.3 här.
Polestar 2

Polestar 2 är elbilen från Volvos dottermärke. Bilen delar mycket med Volvo XC40 men har ändå lyckats sätta sin egen prägel. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Polestar 2 här.
Tesla Model 3

Tesla Model 3 är bland det bästa du kan köpa i dagsläget. Dom flesta elbilar jämförs med elbilen och den har varit den bästa sålda elbilen i Sverige flera månader i rad. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Tesla Model 3 här.
Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Ioniq Electric är en sedan värt att lägga på minnet. Den kostar inte alltför mycket men är ändå en vettig elbil för pendlaren. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Hyundai Ioniq Electric här.
Peugeot e-Traveller

Peugeot e-Traveller är en perfekt minibuss för den stora familjen. Åk över 30 mil enligt WLTP med 8 personer i bilen och ladda sen snabbt innan resan fortsätter. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Peugeot e-Traveller här.
Mercedes-Benz EQV

Mercedes-Benz EQV är en fantastisk elbil. Den är snygg, den tar mycket folk och det går att lasta mycket. Sa jag att den gick 360 km enligt WLTP? Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Mercedes-Benz EQV här.
Citroen eC4

Citroen eC4 är en av dom bästa bilarna i det lägre segmentet är min personliga åsikt. Det bästa alternativet är privatleasing, för under 4 000 kr får man riktigt mycket bil för pengarna. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Citroen eC4 här.
Kia e-Niro

Kia e-Niro har funnits ett tag nu och är väldigt populär i Sverige. Med ett riktigt bra privatleasingpris och en bra elbil så är det svårt att misslyckas. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Kia e-Niro här.
BMW iX

BMW iX är arbetshästen för dig som behöver en elbil att lita på. Den får dra 2 500 kg, lastar 500 liter och är självklart AWD. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om BMW iX här.
Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 är nytt och fräscht med ett spännande utseende. Bilen är större än vad man tror och den är rymlig och effektiv. Sugen på att dra något bakom bilen? Det fixar Ioniq 5. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Hyundai Ioniq 5 här.
Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz EQA är den stora säljsuccén i EQ-serien. Det är den minsta EQ-modellen men kan det mesta som sina syskon kan. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Mercedes-Benz EQA här.
MG ZS EV

MG ZS EV blev en explosionsartad succé när den släpptes med ett privatleasingpris på endast 1 999kr/månad. En fullutrustad ZS EV med försäkring, vinterdäck och rubbet är strax över 3000 kr per månad. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om MG ZS EV här.
Peugeot e-2008

Peugeot e-2008 är en snygg SUV som rullar över 30 mil enligt WLTP och som rymmer hela familjen. Börjar batteriet sina så går det snabbt att ladda. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Peugeot e-2008 här.
Skoda Enyaq

Skoda Enyaq är Skodas första elbil och den är en bjässe som, i grundutförande, rullar över 40 mil enligt WLTP. Drag? Absolut! Fyrhjulsdrift? Självklart. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Skoda Enyaq här.
Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 är säljsuccén från Volkswagen som svenskarna älskar. Dom syns överallt och Volkswagen fortsätter trycka ut nya ID.4or varje dag som går. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Volkswagen ID.4 här.
Volvo XC40

Volvo XC40 Recharge är Volvos första elbil. Tycker man om Volvo så är det här elbilen för dig. Den har dessutom Google Maps inbyggt vilket kan bara vara en fördel. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Volvo XC40 här.
Tesla Model Y

Tesla Model Y är en SUV som är lite närmare ett vanligt pris än bjässen Model X. Du kan konfigurera bilen med upp till 7 sittplatser och den får självklart ta del av Teslas fantastiska laddnätverk. Vill du lära dig mer om bilen så kan du läsa vår produktsida om Tesla Model Y här.

Dela elbilshjälpen med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn
Epost
Scroll to Top